Това е поръчково убийство. Чертите на престъплението са - дръзко поведение

...
Това е поръчково убийство. Чертите на престъплението са - дръзко поведение
Коментари Харесай

Криминалистът Иван Савов: Знам за четири досъдебни производства срещу Мартин Божанов, които не стигнаха до съд 

Това е поръчково ликвидиране. Чертите на престъплението са - смело държание на причинителя, пред очевидци, на оживено място, само че въпреки всичко покрай изходна артерия в София. Изстрелът е бил в тил, непосредствено в главата. Касае се за експерт. Това сподели криминалистът Иван Савов в предаването " България, Европа и светът на фокус " по радио " Фокус ". 

" Снощи е имало мащадно обучение на Министерство на вътрешните работи. Момент, в който по мъчно може да се реагира. Екипите се сменят. Всичко това са свързани условия. Касае се за планувано действие ", добави криминалистът. 

" Жертвата Мартин Божанов не е никакъв нотариус, а е просто един лъжец. Божанов се е занимавал с имотни закононарушения ", добави Иван Савов. " Има няколко версии за повода. Хора като убития научават доста неща и има доста мръсни секрети ", сподели Иван Савов. 

Премиерът Николай Денков през днешния ден съобщи, че Мартин Божанов няма досие, а е разследван единствено от публицисти. Бойко Рашков опроверга тази информация и уточни, че до момента в който е бил министър са разследвали Божанов. 

Иван Савов е някогашен чиновник на Министерство на вътрешните работи. " 2006 година персонално аз съм имал прикосновение с Мартин Божанов, което беше обвързвано с опит за имотна машинация, тогава беше първото досъдебно произвеждане, което се водеше против жертвата. Лично знам за четири досъдебни производства, всички по икономическа линия, в Столична дирекция на вътрешните работи. Интересното е, че по никое едно от тези досъдебни производства жертвата на убийството не е бил обвиняем, явно Денков е бил подведен или непознавайки правната материя, не се е изразил вярно. Божанов е бил следен ", приключи криминалистът.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР